ÅEC 2018 – Hjalmar Svensson

Hjalmar S_Mål

Har börjat smälta årets ÅEC som ägde rum den 30/7 . 7 grader vid starten 08:00, bitvis hård motvind och vågor som sköljde in i surfskin gjorde att det var stela ben som stapplade iväg mot Åreskutan efter att 18km paddling var avklarad. Den 15km långa löpningen över Åreskutan bjuder på 1000 höjdmeter som ska bestigas innan en lång och inte allt för komfortabel utförslöpning över stenar, myr och snöfält ska genomföras.

Löpning är mitt starkaste moment och efter att agerat bergsget över hela skutan så var min 46:e placering efter paddling plötsligt någonstans bland topp 20 som var målet inför årets tävling. Den sista mountainbikesträckan tog hårt på slitna lår, krampen kickade in halvvägs och förföljde mig genom myr, stig och många mer höjdmeter innan jag kunde gasa in på Åre torg som 14:e man i elite men.

Det är ca 140 deltagare i min tävlingsklass och runt 500 deltagare på hela tävlingen. Bilder är från tävlingen, prisutdelning och sen har ju självklart en riktigt tävling en egen tävlingsöl. ÅEC är en häftig utmaning med fantastisk natur! Jag kommer tillbaka och då kommer min 14:e plats ligga jäkligt risigt till.

/Hjalmar Svensson

Annonser