När jag antog UTMANINGEN

Publicerat den

Ida Svensson delar med sig av sina upplevelser

Läs nedan om Idas upplevelser under sin första Multisporttävling.

Det var för fyra år sedan nu, som jag kom på den utmärkta idén att jag skulle prova på multisport. Min träningskompis Anna-Pia och jag började peppa varandra på vintern och kollade runt lite på tävlingar. Vi tog beslutet att börja med en tävling i Nora utanför Örebro, vilket var en på många sätt förskräcklig(och svårorienterad) upplevelse som jag kommer att berätta om en annan gång. När debuten var avklarad hade vi fått blodad tand och anmälde oss till multisporttävlingen Utmaningen i Karlstad.

Vi tränade ganska flitigt tillsammans under sommaren och var hyfsat väl förberedda. Dessvärre blev Anna-Pia sjuk några dagar innan tävlingen och lämnade återbud. Jag ville gärna köra tävlingen ändå, så jag frågade min kompis Lars och han sa ja. Lars är en duktig löpare som gör under tre timmar på maran och hade precis gjort en svensk klassiker så han hade tränat cykel också. Ingen av oss kunde paddla särskilt bra men vi räknade med att det skulle ordna sig.

Så här i efterhand inser jag allt vi kunde ha gjort bättre, men under rådande omständigheter är jag ändå nöjd med tävlingen. Vi hjälptes åt att orientera och peppade varandra bra under hela tävlingen som innehöll ganska mycket paddling och simning, och ett repmoment som Lars klarade utmärkt. Mitt bästa minne från tävlingen är stadsorienteringen. På hemmaplan vet man direkt var man ska, och vi sprang verkligen på bra.

utmaningen3

Lars och jag kom tvåa i mixklassen och gick på bankett på kvällen. På banketten träffade jag Linda som jag ska tävla med nästa vecka. Lindas och mina vägar hade inte korsats på många år men den kvällen stod hon plötsligt framför mig och sa ”Hej! Vi känner ju varann!”. Vi har en tät kontakt sedan dess, umgås som goda vänner, tränar och tävlar ihop och är varandras stöd. Så underliga vägar livet tar ibland och så mycket jag skulle missa om jag inte var så aktiv.

Utmaningen har arrangerats i Karlstad i jag tror det är nio år nu, och 2013 är inget undantag. Är du sugen på en riktig utmaning? Gilla utmaningen på fb eller kolla in på Utmaningens hemsida, det finns tre klasser med varierande längd och svårighetsgrad. Alla kan tävla! Känner du eller ni er osäkra på något som har med tävlingen att göra, hör av er så kan jag svara eller se till så att ni kommer i kontakt med rätt person.

utmaningen2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s